pluktuinontwerp

Met een ontwerp op maat gemaakt.

Zou jij graag weg willen dromen in je tuin of terras  en dan ook nog je eigen bloemen willen plukken? Plukbloemen geven een totaal andere beleving aan je tuin. Uiteindelijk is vorm, geur en kleur het gevoel wat de planten ons geven. Ik heb zelf ook een pluktuin en ervaring als tuinontwerpster in het uitzoeken van de juiste planten voor een borderontwerp met plukbloemen.  

Het invullen van de beplanting is een vak apart en als starter is het zonde als je niet weet welke planten je daarvoor kan gebruiken. Je moet natuurlijk wel ergens een zonnige plek hebben.

  • Je kan een stukje gras weg halen, de grond om spitten en onkruidvrij maken.
  • Je saaie border gedeeltelijk of geheel leeg halen zodat je deze kan vervangen voor bloeiende planten.
  • Heb je ook wel eens gedacht om een paar tegels uit je terras te halen op een stukje waar je nooit zit?
  • Misschien heb je wel een stuk voortuin wat je kan omtoveren tot pluktuin.
  • Ook een balkon biedt mogelijkheden om met potten met plukbloemen te werken. Je zal dan wel wat meer water moeten geven.
 

Wat is leuker dan zelf een pluktuin te starten met alle bloemen die je mooi vindt. Je hoeft hiervoor niet je gehele tuin te veranderen maar je zoekt in overleg met mij een mooie plek hiervoor.

Woon je binnen een straal van circa 35 km rondom Leusden dan kom ik graag bij jou langs. Nadat we eerst met elkaar contact hebben gaan we ter plaatse kijken wat een geschikte plek is voor jouw pluktuin.

Heb je extra hulp nodig met het weghalen of verplaatsen van planten, een klein stukje omspitten, of moet er een klein stukje gras weggestoken worden omdat daar de pluktuin gaat komen. Ik kan dat soort tuinwerkzaamheden samen met je uitvoeren en als we aan het werk zijn deel ik gelijk mijn kennis met je.

Om een indruk te krijgen van de kosten reken ik hiervoor twee adviesuren a 130,00 euro inclusief reiskosten en BTW. Voor ieder extra uur reken ik 60,00 euro per uur inclusief BTW. Je krijgt van mij een complete lijst met planten die je zelf kan bestellen, een tekening waar de planten komen en een aantallenlijst.