Workshop Ontwerp je eigen pluktuin wordt online workshop

ONTWERP JE PLUKTUIN is een workshop die ik in maart 2020 helaas niet heb kunnen geven vanwege het corona virus. Wegens groot succes heb ik de workshop omgezet in een  online workshop.  Deze is nu online en door hier te klikken kan je meer informatie hierover krijgen. 

 

Tijdens deze online workshop van 10  lessen neem ik je mee in de wereld van plukbloemen maar vooral hoe je een pluktuinontwerp zelf kan maken. Ik vertel je ook hoe je kunt zaaien, poten, verspenen, voorzaaien. De workshop is geschikt voor starters zonder enige ervaring, maar ook liefhebbers die al wat meer ervaring hebben.  Het invullen van een pluktuin met veel bloemen op een klein stukje grond vraagt een andere aanpak t.o.v een bloementuin en border. Het gaat er om welke bloemen je goed kunt verwerken tot een mooi boeket.  Voorwaarde voor deze workshop is een stukje grond op een zonnige plek.

Wat ga je  doen?

Je gaat zelf een ontwerp maken van mijn kaartjes met plukbloemen en  alles wat je daarvoor nodig hebt om zelf een pluktuin te starten.  Deze ruim100 kaartjes waarvan 44 eenjarigen en 58  vaste planten is de basis voor jouw pluktuin.  Het is de bedoeling dat je deze border thuis zelf kan toepassen in een stukje gras, een stukje border wat saai is, of gewoon door een paar tegels uit het terras te halen.  Ik neem je mee in mijn wereld van alle plukbloemen en wat je daar mee kan doen. Ik probeer ook hulp en advies te geven via een chatfunctie.

Hieronder zie je de lesinhoud in het kort omschreven. 

 1. Hoe begin je met een pluktuin. 
 2. De bloemen kaartjes van de eenjarige (44 stuks) en hoe je die kan gebruiken.
 3. Nomenclatuur en de bloemenkaartjes van de vaste planten (60 stuks).
 4. Het samenvoegen van de plukbloemen tot een mooie border.
 5. Je ontwerptekening op papier zetten.
 6. Alles wat je moet weten over zaaien, grond, en uitdunnen.
 7. De dahlia in de spotlight.
 8. De eenjarige Lathyrus is onmisbaar voor je pluktuin.
 9. Het inplanten en onderhouden van je pluktuin.
 10. Het plukken en verzorgen van de bloemen
 11. Extra toegevoegd: Ter inspiratie kant en klare pluktuinborders.