Offerteformulier voor de aanvraag van je plukborderJaNeeWeet ik niet

Eenjarige planten bloeien binnen het jaar dat je ze zaait of koopt. Dit betekent dat je ieder jaar opnieuw plantjes zou moet kopen. Het voordeel is dat je het jaar daarna met een compleet schone border (=een stuk aarde met planten) begint doordat je alle planten verwijdert.


JaNeeWeet ik niet

Een vaste plant is een plantengroep van wintergroen of niet wintergroene planten die ieder jaar weer terugkomen. Meestal is een keertje tot op de grond afknippen voldoende zodat ze het jaar er op weer helemaal tot hun hoogte kunnen groeien. Eenmaal in de grond gezet hoef je er niet meer teveel aan te doen


JaNeeWeet ik niet

Tweejarige planten bloeien meestal het jaar er op omdat de plant in het eerste jaar moet groeien en pas in het tweede jaar zijn bloemen maakt. Als je deze planten zou willen gebruiken voor een pluktuin moet je ze kopen zodat ze in dat jaar nog bloeien. Wil je ze toch zelf zaaien dan zal je een niet bloeiende plant daar hebben.


JaNeeWeet ik niet


KleiZandleemBosgrondgeen idee


Volle zonZonHalfschaduw

De meeste planten voor een pluktuin gedijen het best in de zon dus probeer een plekje in je tuin te vinden die daar het meeste aan voldoet.


JaNeeWeet ik niet


JaNeeWeet ik niet


WitLilaGeelRosePaars/BlauwAlle kleuren, lekker bont
KijkenPlukkenGeen idee


jaNeeHeb je meerdere foto's die je mij wilt laten zien dan kunnen we even overleggen of je mag die rechtstreeks naar het mailadres sturen.
tussen de 40 en 80 cmTussen de 60 en 120 cmtussen de 60 en 180 cmmaakt mij niets uit


Ik weet bijna helemaal niksBeginnerGevorderdZeer gevorderd