Workshop Pluktuinontwerp

workshop ontwerp je  pluktuin

 

ONTWERP JE PLUKTUIN is een workshop die ik in maart 2020 helaas niet heb kunnen geven vanwege het corona virus. Wegens groot succes ben ik van plan om de workshop online aan te bieden. Het ontwikkelen hiervan vergt veel tijd en wil proberen om deze begin 2021 klaar te hebben. Door hier op te klikken kan je mij een bericht sturen zodat ik je als eerste op de hoogte brengt wanner dit start. 

Tijdens deze workshop ga je wel een pluktuinontwerp maken. Hij  is geschikt voor starters zonder enige ervaring, maar ook liefhebbers die al wat meer ervaring hebben.  Heb je geen tuin maar balkon dan kan je het plan maken voor potten. Ook ervaren tuinierders kunnen zich opgeven. Het invullen van een pluktuin met veel bloemen op een klein stukje grond vraagt een andere aanpak voor een mooi resultaat. Voorwaarde voor deze workshop is een stukje grond op een zonnige plek.

Wat gaan we doen?

Je gaat zelf een ontwerp maken van een border met plukbloemen, en je gaat natuurlijk naar huis met alles wat je daarvoor nodig hebt om zelf een pluktuin te starten.  Ik vertel jullie alles wat je zou moeten weten over het starten van een pluktuin. Ik zorg voor informatie over de planten zodat je tijdens de workshop al een keuze kan maken. Het is de bedoeling dat je deze border thuis zelf kan toepassen in een stukje gras, een stukje border wat saai is, of gewoon door een paar tegels uit het terras te halen. Het aanleggen van een pluktuin kan je aanleggen door zelf te gaan zaaien of plantjes te kopen op een plantenmarkt.

 
  • een border = een stukje aarde met planten)  met eenjarige of vaste planten, of een combinatie.
  • diverse kleuren en kleurcombinaties. 
  • grootte van de border 100 x 100 / 150 x 150 / 100 x 200 of  150 x 300 cm, of maat naar keuze
  • Je eigen stukje border. Neem dan je tekening zelf mee naar de beurs met de juiste maten. 
  • Als je met potten wilt werken is het handig om te weten hoe groot ze zijn en hoe je ze wilt gaan schikken. Meestal is dat toch wat meer naar de rand
  • een pluktuin heeft veel zon nodig.

landelijk bouquet, plukbloemen
Deze bos kan ook op jouw tafel staan.